Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olivia Cup 2009 - článek

29. 6. 2009

OLIVIA CUP OVLÁDL STARLIFE TEAM

V sobotu 27. června uspořádal Putt-golf club STARLIFE na devítijamkovém hobbygolfovém hřišti v Kožlanech pro hráče místního clubu Mini G Jamky Kožlany a další příchozí II. ročník Olivia Cupu, nad kterým opět převzal záštitu starosta Mgr. Vladimír Přibyl.

 

Role hlavní rozhodčí se zhostila Olivia Prokopová, s dalšími cennými radami nováčkům vždy přispěchal již zkušený hráč Peter Feix. „Jsme rádi, že můžeme místním občanům touto formou minigolf přiblížit. Těší mne i zvýšený zájem, protože čtyřiadvacet přihlášených je dvojnásobek loňské účasti,“ uvedl.

 

Po osmi odehraných okruzích bylo jasné, že téměř všechny vypsané kategorie ovládli sice domácí, ale všichni hrající v dresu rakovnického Putt-golf clubu STARLIFE, kde dlouhodobě hostují.

Jedinou výjimku tvořil rakovnický Jan Prokop jr. (Putt-golf club STARLIFE - 126 úderů), který zvítězil v kategorii juniorů do 15 let, na druhé příčce se umístila Adéla Krepsová (Mini G Jamky Kožlany) – 132 úd.) a na třetí Karolína Šnajdrová (Mini G Jamky Kožlany) – 133 úd.).

V kategorii žen skončila na bronzové příčce Adéla Krepsová (Mini G Jamky Kožlany) – 132 úd.), stříbro brala Hana Feixová (Mini G Jamky Kožlany) – 121 úd.) a zlato Táňa Krepsová (Mini G Jamky Kožlany) – 114 úd.).

Nejdramatičtější boje se rozhořely v kategorii Open. Šestá a pátá příčka připadla hráčům Mini G Jamky Kožlany Haně Feixové (121 úd.) a Ondřeji Krepsovi (120 úd.). O první čtyři příčky pak musely být svedeny rozstřely náhlou smrtí mezi hráči STARLIFE teamu.

V souboji o bronz se utkala Táňa Krepsová s Alešem Vlkem (oba 114 úd.). Zatímco Vlk zahájil na první dráze esem, nedokázala ho Krepsová napodobit a musela se tak smířit s celkovou čtvrtou příčkou.

V rozstřelu o první příčku se proti sobě postavili Peter a Tomáš Feixovi (112 úd.). První tři dráhy dokázali oba borci zahrát na jediný úder, na čtvrté se prezentovali údery dvěma. Ani pátá dráha rozuzlení nepřinesla, jelikož otec a syn Feixovi zahráli shodně eso. Rozhodla až dráha číslo 6, na které Peter zahrál eso, Tomášův míček se naopak zastavil u třetí příčky.

 

Nicméně i druhá příčka vynesla Tomášovi Feixovi nominaci na podzimní Turnaj mistrů v USA, kde se v kategorii amatérů utká i s dalšími dvěma dříve nominovanými Peterem Feixem a Alešem Vlkem a ve STARLIFE teamu doplní tři profesionály - Olivii Prokopovou, Marka Špidru a Václava Leitnera. Pro úplnost dodáváme, že v realizačním teamu pro Turnaj mistrů je i Táňa Krepsová, jež bude mít na starosti kuchyni a stravování.

 

„Jsem potěšen, že se v Kožlanech daří i tomuto sportovnímu odvětví, a velmi rád jsem se této akce zúčastnil. Do budoucna všem přeji dobrý úder a účastníkům Turnaje mistrů hodně úspěchů,“ uvedl na závěr Mgr. Vladimír Přibyl, starosta Kožlan.

 

Honza Prokop